Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

31. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ



Προβλήθηκε σήμερα 21 Απρ. 2018 σε καθημερινή κοινωνική εκπομπή, γνωστού Κυπριακού καναλιού, θέμα, περί υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια.

Περί του θέματος μίλησε ψυχολόγος και τόνισε πως για την υιοθεσία παιδιών απαιτείται αγάπη, στοργή, κατανόηση, υπομονή, χαρίσματα που δεν εκλείπουν από τις ομοφυλοφιλικές ομάδες, στοιχείο που τους καθιστά ικανούς να μπορούν να υιοθετήσουν κάποιο παιδί αν το επιθυμούν. Ωραία τα είπε η ψυχολόγος, πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλωστε, μ’ ένα θέμα, που φέρει ως πηγή του, την αγάπη και την συμπόνια…

Και στις δίκες έτσι γίνεται… Δηλαδή προβάλλεται η θετική πλευρά του εκδικαζόμενου, για να μπορέσει ν’ αποδειχθεί το τουναντίον… Και επειδή το θέμα μας έτσι είναι λίγο ευαίσθητο και πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και λίγο ο κόσμος σ’ αυτά που ακούγονται και λέγονται θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε «…μια άλλη άποψη…» έξω από το θρησκευτικό πλαίσιο, για να μην μας πείτε «αρνιά» αλλά μήτε και οπισθοδρομικούς ένεκα των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων και προσανατολισμού.

Θυμάστε που αναφέραμε σε παλαιότερη ενότητα, στην ενότητα τα Προδρομικά χρόνια του θηρίου της αποκάλυψης - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ (http://meagapitheou.blogspot.com.cy/2017/10/blog-post_14.html) – και αναφέραμε ότι σιγά σιγά θα έρθει και σε μας το νομοσχέδιο, για να μας το περάσουν, να σου τώρα, που ξεκίνησαν οι πρώτες εκπομπές για να ετοιμάσουν το έδαφος.

Αφού λοιπόν για κάποιους η πνευματική υπόσταση και o πνευματικός λόγος μπορεί να θεωρείτε αναχρονιστικός, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια δεοντολογική και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων, που πιστεύω κάποιους θα προβληματίσει.

1ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ – Τα πρώτα εσωτερικά διλλήματα

Ωραία μας τα είπε η ψυχολόγος, περί αγάπης, συμπόνιας, κατανόησης… Στοιχεία απαραίτητα για την ομαλή συμβίωση οποιασδήποτε τάξης ανθρώπων. Μέσα από την ομαλή αυτή συμβίωση, που αντλεί τα θεμέλια της στην αγάπη, το παιδί θα καλλιεργήσει τα δικά του πρότυπα, τα οποία αυτά σε μεγάλο βαθμό εκπηγάζουν από τις δεοντολογίες και πεποιθήσεις των γονιών του. Όταν σε ένα σπίτι ένα παιδί, ένα «λουλούδι» της ζωής, μεγαλώνει βλέποντας δύο άτομα του ιδίου φύλου να κοιμούνται μαζί, να φιλιούνται, να χαϊδεύονται, τι εικόνα μέσα του θα δημιουργηθεί;

Πιστεύετε πως ο εσωτερικός του κόσμος, δεν θα καταρρεύσει βλέποντας καθημερινά δύο άνδρες ή δύο γυναίκες να φιλιούνται; Πιστεύετε ότι η εικόνα που θα του προβάλλεται «εν τω οίκω» του, δεν θα τη συσχετίσει με την έξω ζωή, με τους γύρω του, δεν θα προσπαθήσει ν’ αναζητήσει το γιατί; Πιστεύετε στα όσα ειπωθούν από τους θετούς ομοφυλοφιλικούς γονιούς του, περί αναζήτησης, εξωτερίκευσης, έκφρασης  συναισθημάτων αγάπης προς τους γύρω του, δεν θα έρθει να το συσχετίσει με την κοινωνία στην οποία ζει;  

Θα θεωρήσει πιστεύετε τη στάση των θετών του γονιών φυσιολογική; Θα ξεκινήσουν από νωρίς οι πρώτες εσωτερικές του διαταραχές και αντικρούσεις…

2ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ – «… Μάνα ή Πατέρας;…»

Το παιδί πως θα επονομάζει τους γονείς του; Με τα όνομά τους; Η λέξη μάνα ή πατέρας, αυτές οι «ιερές» λέξεις ποιος από τους δύο γονείς θα την έχει;

Μήπως τη θέση της μάνας μπορεί να πάρει ένας άνδρας ή την θέση του πατέρα μια γυναίκα;

Ή μήπως πιστεύετε ότι επειδή στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις που καθορίζονται ερωτικά ο ρόλος του κάθε ζευγαριού, αυτό θα καθορίσει και την αντίστοιχη συμπεριφορά και προσέγγιση προς το παιδί;

Γίνεται το παιδί, να ζητά να επικαλεστεί τη μάνα του, και μπροστά του να έχει άνδρα που να προσπαθεί να υποδυθεί τη μάνα; Ή στην επίκληση της μάνας να βλέπει μπροστά του κάποιον με μουστάκι;

3ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ – «…Παρά φύσιν ζωή…»

Υπάρχουν τριών ειδών τρόποι ζωής.

Ο πρώτος είναι η «…κατά φύσιν ζωή…», ο δεύτερος η «…παρά φύσιν ζωή…», και ο τρίτος η «…υπέρ φύσιν ζωή…».

Η «…κατά φύσιν ζωή…» περικλείει δραστηριότητες και ασχολίες που είναι εναρμονισμένες με τη φύση του ανθρώπου. Το παιδί είναι αποτέλεσμα μιας γέννησης δηλ. μιας «…κατά φύσιν ζωής…» δύο ανθρώπων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Η «…παρά φύσιν ζωή…» είναι όλα εκείνα που κάνουμε που είναι ενάντια στη φύση μας. Το να μεθώ π.χ και να προβαίνω σε ασελγείς συμπεριφορές, είναι αποτέλεσμα μιας «…παρα φύσιν ζωής...» δηλ. κάνω πράγματα που δεν έχουν μόνο αντίκτυπο στη φθορά της ψυχής, αλλά και στο ίδιο μας το σώμα. Ακόμα ένα παράδειγμα για να σας το δώσω να καταλάβετε είναι με το κάπνισμα. Γνωρίζουμε πως το κάπνισμα είναι βλαβερό στην υγεία του ανθρώπου, προκαλώντας καρκίνο εις τους πνεύμονες, αλλά παρά ταύτα ο άνθρωπος συνεχίζει να καπνίζει, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο. Αυτή είναι μια «…παρά φύσιν ζωή…».  

Η «…υπερ φύσιν ζωή…» είναι όλα εκείνα που ο άνθρωπος δύναται και μπορεί να κάνει, τα οποία δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Τα θαύματα, η διόραση, οι προφητείες, οι ιάσεις δια της προσευχής, όλα αυτά προέρχονται μέσα από την «…υπέρ φύσιν ζωή…», τη ζωή της Χάριτος, που συνοδεύεται με κατάνυξη, θέρμη, αγαλλίαση, βίωση πνευματικών εμπειριών, που δεν αντανακλούν την καθημερινότητα του ανθρώπου, γι’ αυτό όλα αυτά που περιγράφω για κάποιους είναι πρωτόγνωρα.

Όπως αναφέραμε το κάθε παιδί είναι αποτέλεσμα μιας «…κατά φύσιν ζωής…», ο καρπός της σχέσης δύο ανθρώπων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια, φυσικά, δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, η ερωτική τους σχέση, δεν μπορεί να τους αποφέρει κάποιο παιδί, γιατί;

Γιατί η σχέση τους είναι «…παρά φύσιν…» δηλ. άνομη, κατά της ανθρώπινης φύσης. Εννοείται φυσικά ότι εμείς εδώ δεν ήρθαμε για να σταματήσουμε οποιαδήποτε σχέση έχει μεταξύ του ο κάθε άνθρωπος. ΟΧΙ! Δικαίωμα του ο καθένας να κάνει ότι θέλει! Έχει το απαραβίαστο δικαίωμα που δόθηκε σε όλους από το Θεό, της ελευθερίας, και ο κάθε άνθρωπος έχει τη βούληση να διαγράφει μόνος του την πορεία της ζωής του. Αλλά το ανάφερα αυτό για να σταθώ στο εξής σημείο.

«…Πώς γίνεται κάποιος που κάνει «…παρά φύσιν ζωή…» να ζητά και να διεκδικεί τους καρπούς της «…κατά φύσιν ζωής…»;

Μα είναι ανήκουστο! Είναι σαν να λέμε, δεν θέλω να διαβάσω αλλά θέλω να περάσω τις εξετάσεις μου. Βαριέμαι να παρακολουθήσω το μάθημα, αλλά μην μου βάλεις απουσία. Ληστεύω μια τράπεζα, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να με δει ότι το είχα ανάγκη και να μην με τιμωρήσει!

Στη ζωή που επιλέγω να είμαι, όποια και να’ ναι αυτή, πρέπει να γνωρίζω και να περιορίζομαι σ’ αυτά που η ζωή της επιλογής μου προσφέρει. Διαφορετικά όταν διεκδικώ πράγματα που δεν χαρακτηρίζουν τη ζωή μου, δείχνει την απύθμενα εγωιστική φύση και τάση μου, που δεν διστάζει να διεκδικεί οτιδήποτε, για να τα’ αποκτήσει, χωρίς να την νοιάζουν οι όποιες συνέπειες.

4ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ – «…Ανάπτυξη…»

Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, που έχει να κάνει με την ανάπτυξη του παιδιού, τις ορμονικές του αλλαγές, τα ερωτήματα που θα τον πλαισιώνουν εκάστοτε μεγαλώνοντας, μπαίνοντας στην εφηβεία.

Πιστεύετε ότι τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια μπορούν ν’ απαντήσουν τα όποια ερωτήματα μπορεί να φέρει το παιδί - ακόμα και αν αυτό είναι αντίθετο φύλου από το ομοφυλοφιλικό ζευγάρι - που να έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στο σώμα του αλλά και με την ορμονική κατά περίοδο αλλαγή αυτού;

Δύσκολο ως απίθανο! Και εγώ που είμαι άνδρας, δυσκολεύομαι να προσεγγίσω τους πόνους της περιόδου μιας γυναίκας, τις ορμονικές της αλλαγές κατά τη γέννα, την ιδιορρυθμία που παρουσιάζει σε μεταγενέστερο στάδιο στην κλιμακτήριο κοκ.

Πώς μπορεί τότε ένα ομοφυλοφιλικό ζευγάρι να μπορέσει να βοηθήσει το υιοθετημένο παιδί τους, όταν στα καθαρά προσωπικά του ερωτήματα, δεν θα μπορούν να τους βοηθήσουν;

Τα κορίτσια χρειάζονται την έγκριση του πατέρα τους για να επιβεβαιώσουν τη θηλυκότητά τους και να δημιουργήσουν τελικά ένα δεσμό με έναν άνδρα. Τα αγόρια χρειάζονται επίσης το παράδειγμα του πατέρα τους για να εξελιχθούν σε ισχυρούς ανεξάρτητους άνδρες ικανούς να οδηγήσουν οικογένειες. Όλα αυτά, πλέον σαμποτάρονται, παύουν, καταργούνται.
Και ΜΗΝ μου πει κάποιος, να δίνουμε παιδιά προς υιοθεσία, στους ομοφυλόφιλους, που να’ ναι του ιδίου φύλου με το ομοφυλοφιλικό ζευγάρι, γιατί αυτομάτως παραδέχεται ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα και οι πρώτοι προβληματισμοί είναι ορατοί! 

4-1. Λεσβιακή υιοθεσία

Ο πιο κοινός τύπος ανατροφής παιδιών, μέχρι τώρα σύμφωνα με έρευνες, είναι από άτομα του ιδίου φύλου και συγκεκριμένα από λεσβίες. Ο Δρ. Dean Byrd, ένας ψυχίατρος, κατέθεσε ότι η «έρευνα» κατέδειξε με σαφήνεια, ότι οι λεσβίες μητέρες είχαν επίδραση θηλυκοποίησης στους γιους τους και μια επίδραση αρρενοποίησης στις κόρες τους. Αγόρια που μεγάλωσαν από λεσβίες μητέρες συμπεριφέρθηκαν με λιγότερο παραδοσιακά αρσενικούς τρόπους, και τα κορίτσια, ιδιαίτερα σε ενήλικες και νεαρά κορίτσια που μεγάλωσαν από λεσβίες μητέρες, φαίνεται ότι ήταν πιο σεξουαλικά τολμηρές και λιγότερο αγνές.

5ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ – «…ΠΡΟΒΟΛΗ…»

Αν υποθέσουμε πως τα παιδιά αυτά χρειάζονται όντως ένα σπίτι, παρά ένα ορφανοτροφείο και δεν υπάρχουν ετεροθαλείς γονείς να τα υιοθετήσουν, σίγουρα φαντάζει ιδανική η ιδέα της σκέπης κάποιου σπιτιού, έστω και από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια.

Όμως πρέπει ν’ αναλογιστούμε πως τα παιδιά αυτά θα μεγαλώσουν στιγματισμένα και περιθωριοποιημένα, πιθανότατα και μοναχικά. Κι ό,τι μεγαλώνει στη μοναξιά γίνεται άγριο.

Γιατί το λέω αυτό; Ρωτήστε τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών αν νιώθουν άσχημα στο σχολείο κι αν τα υπόλοιπα παιδιά τα πειράζουν. Είναι δακτυλοδεικτούμενοι αυτοί που είναι χωρισμένοι και μεγαλώνουν παιδί. Σε μια κοινωνία με τόσα διαζύγια, τα παιδιά των χωρισμένων γονιών, γίνονται αντικείμενο πειράγματος και χλευασμού. Ας μην κοροϊδευόμαστε κι ας αντιληφθούμε πως εφαρμόζουμε το «...θάνατός σου η ζωή μου…» σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Στην αυτοπροβολή μας, στη δουλειά μας, στην καλοπέρασή μας κοκ. Πώς να αγκαλιάσει αυτή η κοινωνία παιδιά από ομοφυλόφιλα ζευγάρια τη στιγμή που δε δέχεται ένα απλό διαζύγιο; Και κυρίως, πώς να δοθούν στα παιδιά αυτά ίσες ευκαιρίες ένταξης στο κοινωνικό σύνολο;


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι παράλογοι ισχυρισμοί ότι η ομοφυλοφιλική ανατροφή των παιδιών είναι τόσο καλή για το παιδί ή καλύτερη από έναν σταθερό ετεροφυλοφιλικό γάμο καταρρέουν και ας έχουν πρόφαση την αγάπη.

Δεν λέω ότι κανένας από αυτούς τους γονείς δεν έχει αξία! Λέω ότι είναι λάθος να τοποθετήσεις ετεροφυλόφιλα παιδιά με ομοφυλόφιλους γονείς!

Η ομοφυλοφιλική απαίτηση για το «δικαίωμα» να υιοθετήσουν παιδιά ή να τα φέρουν στη σχέση ατόμων του ιδίου φύλου, με την πρόφαση ότι είναι δήθεν εξίσου καλοί γονείς, είναι μια απάτη. Τα ορφανά, τα άστεγα, είναι παιδιά ευάλωτα! Είναι παιδιά που χρειάζονται τόσο έναν πατέρα, όσο και μια μητέρα, για την αγάπη και την προστασία τους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία κοινωνικού πειραματισμού από ναρκισσιστικά απαιτητικά άτομα που επιδιώκουν τη σεξουαλική ικανοποίηση τους και τις ταυτότητές τους έξω από την παραδοσιακή οικογένεια!

Η κοινωνία μας δυστυχώς είναι στο έλεος μιας επιβαλλόμενης ιδεολογίας μεταμφιεσμένη ως «προοδευτική», που επιχειρεί να αναδιοργανώσει την ανθρώπινη φυλή και κοινωνία για να υπηρετήσει μια νεο-φεουδαρχική τάξη πραγμάτων.
Αυτός ο δήθεν αόρατος πόλεμος κατά των ετεροφυλόφιλων (μεταμφιεσμένος ως δικαιώματα των ομοφυλόφιλων), έχει σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσει την κοινωνία και να καταστρέψει την πυρηνική οικογένεια. Θέλουν να κάνουν την ομοφυλοφιλία τη νέα νόρμα, το νέο πρότυπο. Ο λεσβιασμός είναι επίσης η κρυφή ατζέντα του φεμινισμού. Ο γάμος και η οικογένεια είναι σημαντικά για την φυσική μας εξέλιξη. Όμως, παρά την ύπουλη προπαγάνδα, οι περισσότεροι άνδρες ομοφυλόφιλοι δεν θέλουν το γάμο ή τα παιδιά. Θέλουν σεξ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: