Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

25. «...Στώμεν καλώς...»


Ακούμε στη Θεία Λειτουργία κάθε φορά την εκφώνηση του λειτουργού «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και στη συνέχεια «άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ» ψάλλει ο χορός.

Το «στώμεν καλώς» ήταν ο λόγος του αρχιστράτηγου Μιχαήλ μετά την μάχη με τον εωσφόρο και τους αποστάτες αγγέλους του αλλά «ουκ ίσχυσε» Αποκ. Ρίχτηκε στη γη μαζί με τους αγγέλους του, όπου μέχρι και σήμερα προσπαθούνε να αποπλανήσουνε τους ανθρώπους, να τους ρίξουνε στα πάθη και στην αμαρτία, να διαστρεβλώσουνε την κάθε μορφή αλήθειας που οδηγεί στο Θεό, γιατί ζωή «ερήμι Χριστού» είναι παράδοση και υποδούλωση στον ίδιο τον εωσφόρο και τους όμοιούς του.

Όταν ο αρχάγγελος αναφώνησε το «στώμεν καλώς» αμέσως στάθηκαν στη θέση τους οι άγγελοι και άρχισαν να ψάλλουν: «άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου». Ομολόγησαν δηλ. την εξουσία και τη δύναμη του Θεού Πατρός και σταθεροποιήθηκαν στη διακονία Του πλησίον Του.

Έτσι και εμείς κάθε φορά, που θα ακούμε στη Θεία Λειτουργία το «στώμεν καλώς» του αρχαγγέλου, ας ηχεί σαν παράγγελμα στα αυτιά μας, και ας αναφωνούμε και εμείς με όλη μας την ψυχή το «…άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου…» όπως οι άγγελοι του Θεού τότε, έτσι και εμείς. Σαν παιδιά του Θεού να υποδηλώσουμε, πως ΝΑΙ, είμαστε εδώ, στεκόμαστε και συμπαρατασσόμαστε εντός του χώρου της αγίας Αυτού Εκκλησίας, και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και εμείς την επίγεια μάχη μας κατά του αόρατου εχθρού. Είμαστε και παραμένουμε σταθεροί και ακλόνητοι κοντά στο Θεό, έτοιμοι να θυσιάσουμε και την ίδια μας τη ζωή για την Αλήθεια.


Ναι αρχιστράτηγε του Θεού «…Στώμεν καλώς…» τώρα και πάντοτε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: